ЗА НАС

🧡Мариела е възпитаник на детски танцов ансамбъл „Росна китка“. Участва в откриването на Първата международна детска асамблея „Знаме на мира“. Любовта ѝ към българските народни танци остава и след професионално развитие в банковата сфера. Завръщането в залата ѝ помага да преодолее здравословни проблеми и загуба на родител. Танцува в КБНТ „От Извора“, КБНТ „Рипни-ка“, ансамбъл „Балкан“. Приятелство от детството я среща и с ансамбъл „Зорница“, в който също танцува и реализира студенстката си мечта. 

Желанието ѝ за повече знание за фолклорния танц е причината да изучава „Български танци“ 2012-2014 към ХТМУ-София при хореографите Емил Генов, ръководител на ансамбъл „Зорница“ и доц. Красимир Петров, председател на Сдружението на танцовите дейци. Завършва обучението с професионална квалификация художествен ръководител на танцов състав. Танцът ѝ „Крайдунавско веселие“, оценен с отличен може да видите тук

Вълнуващо и неповторимо преживяване за нея е участие в проекта „Вечеряй Радо“ на ансамбъла на националния отбор на България по художествена гимнастика за Гала спектакъла на „DUNDEE WORLD CUP“ София 2015. 

През лятото на 2014 г. по предложение на колеги от банката,  в която работи, стартира начинанието „на хорца след работа“ – да научим най-популярните български хорà. Атмосферата е приятна и забавна, заниманията продължават … и се ражда Танцова школа „От сърце на хорце“. В периода 2015-2016 г. Мариела е част от преподавателския екип на танцов център „МОНТФИЗ“, а от 2017 г. провежда заниманията по народни танци в зала „Клокотница“.

Желанието, което продължава да я води в залата два пъти седмично след работа, е да помага на начинаещи ентусиасти и да „предава нататък“ искрата и любовта към фолклора.